Po raz kolejny, rowniez w tym roku, mamy okazje przylaczyc sie do World Bread Day, prowadzonego przez Zorre z 1xumruhren bitte. To naprawde wyjatkowy dzien - miliony domowych i profesjonalnych piekarzy z calego swiata laczy sie w magicznym akcie pieczenia chleba. Jestesmy przekonane, ze beda to wypieki wyjatkowe, jedyne, godne dzisiejszego swieta.
Podsumowanie bedzie mozna za kilka dni obejrzec u Zorry i zalozymy sie, ze znajdzie sie tam wiele przecudnych wypiekow z notami z naszych polskich blogow.
Chcialybysmy rowniez osobno skompilowac liste tutaj na WP Po Godzinach, jesli tylko zechcecie w komentarzach podac linki do Waszych wpisow.
Niech sie Wam upiecze!
TPM
już podaję: http://rodzinna-kuchnia.blogspot.com/2010/10/chleb-zytni-z-melasa-i-czarnuszka.html
ReplyDeleteTo mój chlebek z okazji WBD - http://kuchennymidrzwiami.blogspot.com/2010/10/graham-na-zakwasieswiatowy-dzien-chleba.html.
ReplyDeletePozdrawiam świątecznie - chlebowo!
Proszę bardzo!
ReplyDeletehttp://trzypomidory.blox.pl/2010/10/Chleb-drozdzowy-na-maslance.html
i ja
ReplyDeletehttp://kuchniaalicji.blogspot.com/2010/10/miedzynarodowy-dzien-chleba-chleb.html
http://awyrlwyd.blogspot.com/2010/10/chleb-z-patkami-owsianymi-i-jabkiem.html
ReplyDeletetutaj mój chleb na ten dzień.
I ja też uczciłam to wspaniałe święto
ReplyDeletehttp://www.ewelosa.pl/?przepisy,0,12,w,000801,0
A ja do tego święta przyłączyłam się takim chlebkiem : http://atinabc.blox.pl/2010/10/Zdrowy-chleb-powszedni.html
ReplyDeleteLinka nie podaję bo nic nie upiekłam niestety :( ale życzę Wam dzielne piekareczki wszystkie dobrego w tym dniu - samych pysznych chlebów :)))
ReplyDeleteUścisków moc :)))
I ja i ja :]
ReplyDeletehttp://table-table.blogspot.com/2010/10/mixed-flour-polish-sourdough-with.html
I moj:
ReplyDeletehttp://palcelizac.blogspot.com/2010/10/re-magic-of-bread.html
ja tez pieklam: http://ko-ko-ko.blogspot.com/2010/10/world-bread-day-chleb-codzienny.html
ReplyDeleteI ja też:
ReplyDeletehttp://muffingirl.blox.pl/2010/10/Swiatowy-Dzien-Chleba-2010-Ciabatta.html
i mój link
ReplyDeletehttp://na-tropie-smaku.blogspot.com/2010/10/dzien-jak-co-dzien-jednak-inny.html
Dziewczyny a ja tak jeszcze moze nie w temacie Dnia Chleba, ale bardzo bym Was prosila o posta z opisem najczesciej popelnianych bledow, czyli np. rozplaskal mi sie bochenek, co zrobilam zle? albo czym moze sie objawic nam zbyt krotkie/dlugie wyrabianie, wyrastanie, pieczenie w zlej temperaturze? Mysle ze bardzo by to pomoglo nie tylko mi, ale i innym eliminowac bledy...
ReplyDeleteJa też oczywiście, w końcu Polka mi nakazała brać udział ;)
ReplyDeletehttp://stokolorowkuchni.blox.pl/2010/10/Polski-Chleb-na-zakwasie-World-Bread-Day.html
dużo nas :)
ReplyDeleteIv , trzeba Tatter namówić na taki post i jeszcze jak tak pięknie ciąć chleby jak ona
Tatter nie trzeba namawiac! Tatter trzeba dac dobe ze stu godzin. Uwierzcie mi, ze to nie brak checi jest przeszkoda, tylko zwyczajnie nie mam czasu :(
ReplyDeletei ja piekłam [ale przeoczyłam Waszą prośbę o linki]
ReplyDeletehttp://ninawkuchni.blogspot.com/2010/10/pszenny-chlebbuki-z-rozmarynem-na.html