Pages



Jakiś czas temu nasza Weekendowa Piekarnia została zamknięta z powodów czysto życiowych.
Jedna z nas spełniła swoje największe marzenie i nie mogła dłużej poświęcać swojego czasu naszemu wspólnemu blogowi.
Obiecałyśmy sobie, że Piekarnia otworzy swoje drzwi pod warunkiem, że wszystkie trzy będziemy miały znowu czas
na jej prowadzenie.
Przyjaźń polega między innymi na tym, że jeśli ktoś bliski naszemu sercu żyje swoją pasją to cieszymy się razem z tą osobą z Jej szczęścia, nawet jeśli dzieje się to kosztem wspólnego przedsięwzięcia.

Pozdrawiamy Was ciepło!


Ala, Ewelina i Tatter

Saturday, 16 October 2010

Swietujemy!

World Bread Day 2010 (submission date October 16)


Po raz kolejny, rowniez w tym roku, mamy okazje przylaczyc sie do World Bread Day, prowadzonego przez Zorre z 1xumruhren bitte. To naprawde wyjatkowy dzien - miliony domowych i profesjonalnych piekarzy z calego swiata laczy sie w magicznym akcie pieczenia chleba. Jestesmy przekonane, ze beda to wypieki wyjatkowe, jedyne, godne dzisiejszego swieta.

Podsumowanie bedzie mozna za kilka dni obejrzec u Zorry i zalozymy sie, ze znajdzie sie tam wiele przecudnych wypiekow z notami z naszych polskich blogow.

Chcialybysmy rowniez osobno skompilowac liste tutaj na WP Po Godzinach, jesli tylko zechcecie w komentarzach podac linki do Waszych wpisow.

Niech sie Wam upiecze!

TPM

18 comments:

  1. już podaję: http://rodzinna-kuchnia.blogspot.com/2010/10/chleb-zytni-z-melasa-i-czarnuszka.html

    ReplyDelete
  2. To mój chlebek z okazji WBD - http://kuchennymidrzwiami.blogspot.com/2010/10/graham-na-zakwasieswiatowy-dzien-chleba.html.

    Pozdrawiam świątecznie - chlebowo!

    ReplyDelete
  3. Proszę bardzo!

    http://trzypomidory.blox.pl/2010/10/Chleb-drozdzowy-na-maslance.html

    ReplyDelete
  4. i ja
    http://kuchniaalicji.blogspot.com/2010/10/miedzynarodowy-dzien-chleba-chleb.html

    ReplyDelete
  5. http://awyrlwyd.blogspot.com/2010/10/chleb-z-patkami-owsianymi-i-jabkiem.html
    tutaj mój chleb na ten dzień.

    ReplyDelete
  6. I ja też uczciłam to wspaniałe święto

    http://www.ewelosa.pl/?przepisy,0,12,w,000801,0

    ReplyDelete
  7. A ja do tego święta przyłączyłam się takim chlebkiem : http://atinabc.blox.pl/2010/10/Zdrowy-chleb-powszedni.html

    ReplyDelete
  8. Linka nie podaję bo nic nie upiekłam niestety :( ale życzę Wam dzielne piekareczki wszystkie dobrego w tym dniu - samych pysznych chlebów :)))

    Uścisków moc :)))

    ReplyDelete
  9. I ja i ja :]
    http://table-table.blogspot.com/2010/10/mixed-flour-polish-sourdough-with.html

    ReplyDelete
  10. I moj:
    http://palcelizac.blogspot.com/2010/10/re-magic-of-bread.html

    ReplyDelete
  11. ja tez pieklam: http://ko-ko-ko.blogspot.com/2010/10/world-bread-day-chleb-codzienny.html

    ReplyDelete
  12. I ja też:

    http://muffingirl.blox.pl/2010/10/Swiatowy-Dzien-Chleba-2010-Ciabatta.html

    ReplyDelete
  13. i mój link
    http://na-tropie-smaku.blogspot.com/2010/10/dzien-jak-co-dzien-jednak-inny.html

    ReplyDelete
  14. Dziewczyny a ja tak jeszcze moze nie w temacie Dnia Chleba, ale bardzo bym Was prosila o posta z opisem najczesciej popelnianych bledow, czyli np. rozplaskal mi sie bochenek, co zrobilam zle? albo czym moze sie objawic nam zbyt krotkie/dlugie wyrabianie, wyrastanie, pieczenie w zlej temperaturze? Mysle ze bardzo by to pomoglo nie tylko mi, ale i innym eliminowac bledy...

    ReplyDelete
  15. Ja też oczywiście, w końcu Polka mi nakazała brać udział ;)
    http://stokolorowkuchni.blox.pl/2010/10/Polski-Chleb-na-zakwasie-World-Bread-Day.html

    ReplyDelete
  16. dużo nas :)

    Iv , trzeba Tatter namówić na taki post i jeszcze jak tak pięknie ciąć chleby jak ona

    ReplyDelete
  17. Tatter nie trzeba namawiac! Tatter trzeba dac dobe ze stu godzin. Uwierzcie mi, ze to nie brak checi jest przeszkoda, tylko zwyczajnie nie mam czasu :(

    ReplyDelete
  18. i ja piekłam [ale przeoczyłam Waszą prośbę o linki]

    http://ninawkuchni.blogspot.com/2010/10/pszenny-chlebbuki-z-rozmarynem-na.html

    ReplyDelete