Jakiś czas temu nasza Weekendowa Piekarnia została zamknięta z powodów czysto życiowych.
Jedna z nas spełniła swoje największe marzenie i nie mogła dłużej poświęcać swojego czasu naszemu wspólnemu blogowi.
Obiecałyśmy sobie, że Piekarnia otworzy swoje drzwi pod warunkiem, że wszystkie trzy będziemy miały znowu czas
na jej prowadzenie.
Przyjaźń polega między innymi na tym, że jeśli ktoś bliski naszemu sercu żyje swoją pasją to cieszymy się razem z tą osobą z Jej szczęścia, nawet jeśli dzieje się to kosztem wspólnego przedsięwzięcia.
Pozdrawiamy Was ciepło!
Ala, Ewelina i Tatter
Ja na to,że pieczemy!
ReplyDeleteOstatnio przekonałam się bardzo do pieczenia i chętnie poznam nowe przepisy i popiekę w większym gronie :D
ReplyDeleteja to bym była za pieczeniem, ale po wakacjach;) teraz to za gorąco, a poza tym czas raczej wyjazdowy.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletePieczemy, bo inaczej wyjdziemy z wprawy !!
ReplyDeleteNareszcie :)
ReplyDeleteMoże też coś upiekę? ;)
ReplyDeleteKochane, oczywiście że pieczemy... ja piekę co drugi dzień:) tyle że teraz czasu mam mniej i poprzestaję na sprawdzonych przepisach... jestem za reaktywacja po wakacjach, pozdrawiam ciało pedagogiczne:)))
ReplyDeletepieczemy :-)
ReplyDeleteA ja mam pytanie... Ostatnio często piekę chlebek pszenno-żytni,który z racji luźniejszego ciasta wyrasta sobie w foremce. Wyrasta pięknie do brzegów formy ale przy przenoszeniu do pieca lub w piecu trochę opada. Poradźcie co może być przyczyną? Jest smaczny,ale marzy mi się taki z górką a nie zapadnięty...
ReplyDeleteZ góry dziękuję :)
Myslę,ze uruchamianie pieczenia w okresie letnim nie ma sensu. To czas wyjazdów, gorących dni. Sądzę, że dobrym pomyslem byłoby zacząć od września w takiej formie jak kiedyś. Z poradami :)
ReplyDeletePozdrawiam> :)
A ja z przyjemnością do Was dołączę, jeśli mogę oczywiście. Nie wiem tylko jak szybko uda mi się zaliczyć dotychczasowe zadania :) Co
ReplyDeleteJestem na tak, bo nie pamiętam kiedy ostatni raz chleb upiekłam... a idą wakacje, będę miała (mam nadzieję:D) wolne więc z chęcią się przyłączę.
ReplyDeleteDziewczyny, mam takie pytanie :) Jeśli zadaję je nie w tym miejscu to przepraszam z góry, ale znalazłam Was niedawno, nie bardzo wiem gdzie mogę zadać żeby nie zaśmiecać posta.
ReplyDeleteChciałabym zakupić kamień do pieczenia. Możecie podpowiedzieć mi jak wybrać? na co zwrócić uwagę? może są jakieś, które polecacie?
Piekę dużo, chleb kilka razy w tygodniu, nie kupuję pieczywa. Chciałabym żeby taki kamień troszkę mi posłużył.
O jaki odzew super!
ReplyDeleteLena wydaje mi się, że Twoje ciasto chlebowe jest ciut przerośnięte i w piekarniku zamiast iść do góry to opada, bo ma za słabą strukturę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość i ani grama więcej :))
Utrica1 moja koleżanka kupiła kamień do pizzy w Tchibo i jest bardzo zadowolona. Nie znam żadnej firmy, ale solidny kamień do pizzy świetnie się sprawdzi!
Polka, dziękuję :) Będę szukała w takim razie.
ReplyDeletePolka- wielkie dzięki.Przy najbliższej okazji skrócę czas wyrastania.
ReplyDeleteutrica1 - http://www.pizzastone.pl/
tu kupisz kamień. Ja mam taki od 2lat i jestem zadowolona.
Pozdrawiam :)
Lena dziękuję za namiary, chyba się skuszę niedługo. Niby piekę zawsze na rozgrzanej blaszce, ale na kamieniu lepiej chyba bochenki w górę idą prawda?
ReplyDeleteJa w końcu mam zakwas żytni, który żyje i może skusiłabym się na jakieś karkołomne zadanie ;)
ReplyDeleteA nawet jeśli nie, zawsze miło popodglądać!
Pieczemy, oj, pieczemy. Od wieczora do rana, albo od rana do wieczora. Wlasciwie nic innego nie robimy tylko pieczemy ;DD
ReplyDeleteOoooooooooooooooooooooooo :D
ReplyDeletePieczemy! Ja piekarka marnotrawna też wracam, bo mi brak domowego chleba wcale nie pomógł odzyskac linii ;)
ReplyDeleteA ja może z innej beczki ale co to znaczy jeśli chleb mi sie kurczy w foremce w czasie pieczenia..? :(? No oczywiscie nie znika bardzo ale nie rosnie tylko kurczy sie :(((...
ReplyDeletePieczmy, pieczmy!
ReplyDeletepieczmy dalej; niekoniecznie co miesiąc - możemy nie nadążyć ;)
ReplyDeletei wybierajmy tylko chlebowe "mercedesy" :)
P.S. Czy Tatter wrócisz do blogowania?
Ha, dobre pytanie, Nino. Bardzo bym chciala, mam jednak tak malo czasu na blogosfere w ogole, ze o pisaniu nawet nie wspominam. Zagladam jednak dosc regularnie tutaj i z nadzieja czekam na nowe posty Poli i Margot. No i marze, ze jednak za pieczenie sie wezmiecie, a ja duchowo tymczasem bede Was wspierac. Moze nawet dam rade wpisac jakis nowy przepis do piekarni i podlinkuje tutaj, zebycie mialy pod reka ;D
ReplyDeletePozdrawiam przy okazji wszystkie piekarki i wszystkich piekarzy - niech sie Wam upiecze!
Oczywiście, że pieczemy!!! :)
ReplyDeleteZ ostatnią kartką kalendarza zerwij wszystkie złe nastroje. Zapomnij o wszystkich nieudanych dniach, przekreśl niewarte w pamięci chwile i wejdź w Nowy Rok jak w nowej sukni wchodzi się na najwspanialszy bal świata.
ReplyDeleteSzczęśliwego Nowego 2012 Roku !
Jednak nie pieczemy? :(
ReplyDeletePieczemy jak najbardziej :D
ReplyDeletejakos nic nie piekę bez Waszej zachęty, tzn. dawno u mnie nie pachniało chlebem...
ReplyDeleteU mnie również od daaaawna nie pachniało własnym chlebem.. aż mi przez to zakwas zdechł.. :] a idą wakacje, mam ochotę nie tylko odświeżyć swoje umiejętności w pieczeniu chleba ale i kilku innych kategoriach, dlatego w tej kwestii siem pytam: piekarnia po godzinach ruszy coś? ;)
ReplyDeletepieczemy ;)
ReplyDeleteBłogosławieństwo Pana nad tym blogiem!
ReplyDeleteNo pieczcie dziewczyny w koncu jak się spełniłyścvie i odpoczełyście to do dzieła bo Was z mojego bloga wyrzucę"))
ReplyDelete
ReplyDeletethx
شركة تنظيف بالرياض
thank you
حراج السيارات
thank you
احلى سينما
Webimiz ile yüksek ödeme oranları oyunlar oynabilirsiniz. Venüsbet Venüsbet Grandbetting Grandbetting Galabet Meritking Asyabahis Aresbet Maltcasino Grandbetting
ReplyDeleteperde modelleri
ReplyDeletesms onay
Türk Telekom Mobil Ödeme Bozdurma
nftnasilalinir
ankara evden eve nakliyat
trafik sigortası
dedektör
web site kurmak
aşk kitapları