tag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post5227011899455102730..comments2024-01-06T09:49:56.401+00:00Comments on Piekarnia po godzinach: TPM Sourdough - firmowy chleb piekarni po godzinachUnknownnoreply@blogger.comBlogger80125tag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-7068080833440227832010-05-03T00:24:46.182+01:002010-05-03T00:24:46.182+01:00po co komu niedostepne profile? juz lepiej sie nie...po co komu niedostepne profile? juz lepiej sie nie przedstawiac ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16905698339115623464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-76356548075960364002010-04-19T08:04:30.222+01:002010-04-19T08:04:30.222+01:00i jeszcze mój xD :
http://cioccolatogatto.blox.pl/...i jeszcze mój xD :<br />http://cioccolatogatto.blox.pl/2010/04/Chleb-z-pieczonym-czosnkiem-i-szczypiorkiem-na.html<br /><br />piekłam z czosnkiem i szczypiorkiem, coś pysznego, Babcia już ma ten przepis i też z niego piecze, tyle że z łagodniejszymi dodatkami jak ziarna, otręby, orzechy...<br /><br />dzię-ku-je-my! (:viridiankahttps://www.blogger.com/profile/16986081722079953655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-36302198705401774942010-03-17T18:12:58.720+00:002010-03-17T18:12:58.720+00:00No i oto mój:
http://raspberriescream.blogspot.com...No i oto mój:<br />http://raspberriescream.blogspot.com/2010/03/tpm-sourdough-czyli-chleb-firmowy.htmlewenahttps://www.blogger.com/profile/18405094072402049405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-79937577348774382882010-03-12T11:04:08.790+00:002010-03-12T11:04:08.790+00:00Baczyńska (vel M. od F.), musisz kliknąć na ową &q...Baczyńska (vel M. od F.), musisz kliknąć na ową "Baczyńską", a wtedy wyświetli się Twój profil na Bloggerze. Jeśli jesteś zalogowana to poniżej zdjęcia powinien pojawić się przycisk "edycja profilu". Tam, w zakładce tożsamość, znajdź "nazwa wyświetlana" i zmień na co chcesz. Powinno działać! :-))Kubahttps://www.blogger.com/profile/06006120783260756804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-81483807873774341602010-03-11T22:29:34.698+00:002010-03-11T22:29:34.698+00:00Dziekuje za odpowiedz :)
Mam jeszcze pytanie zdecy...Dziekuje za odpowiedz :)<br />Mam jeszcze pytanie zdecydowanie nie w temacie, ale moze ktos moglby mi pomoc.<br />Jak mam nie byc Baczynska (od nazwiska z konta mailowego na googlu) tylko sie ukrywac pod swoim wlasnym nickiem M. od F.?lorrainehttps://www.blogger.com/profile/10486362483892371087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-43628249324433983832010-03-11T21:31:05.608+00:002010-03-11T21:31:05.608+00:00Upieklam dzis http://mojakuchniawirlandii.blogspot...Upieklam dzis http://mojakuchniawirlandii.blogspot.com/2010/03/tpm-sourdough.html<br />Swietny przepis.Eve.eirehttps://www.blogger.com/profile/03722832156096827226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-6907702357804123312010-03-11T12:59:07.522+00:002010-03-11T12:59:07.522+00:00Matko Polko - bardzo mnie miło :-)Matko Polko - bardzo mnie miło :-)MałGosiahttps://www.blogger.com/profile/06900052424592394232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-44065580948561862892010-03-11T12:48:18.998+00:002010-03-11T12:48:18.998+00:00MalGosiu dopisalam Cie :)
Baczynsko wrecz przeciw...MalGosiu dopisalam Cie :)<br /><br />Baczynsko wrecz przeciwnie, tylko nie mozesz go wstawic do pieca od razu po wyjeciu z lodowki - musisz go potzrymac w cieple 1-1.5 godziny :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-84099770745473449072010-03-11T12:42:10.935+00:002010-03-11T12:42:10.935+00:00Czy jesli chleb na drugie wyrastanie powedrowalby ...Czy jesli chleb na drugie wyrastanie powedrowalby do lodowki bardzo by mu zaszkodzilo?<br />Zagniotlabym dzis wieczorem i upiekla na sniadanie, lubie swiezy chleb na sniadanie ;)lorrainehttps://www.blogger.com/profile/10486362483892371087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-9513454747788194072010-03-11T11:15:03.759+00:002010-03-11T11:15:03.759+00:00W końcu udało się i mnie :-)
http://dzieza.blogspo...W końcu udało się i mnie :-)<br />http://dzieza.blogspot.com/2010/03/tpm-sourdouh.htmlMałGosiahttps://www.blogger.com/profile/06900052424592394232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-83051935619173480252010-03-10T20:12:03.239+00:002010-03-10T20:12:03.239+00:00Kinga, Kuba, Emilio aż mi się serce raduje! :)Kinga, Kuba, Emilio aż mi się serce raduje! :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-8144449214130491332010-03-10T20:09:41.217+00:002010-03-10T20:09:41.217+00:00A ja sie pochwale, ze za drugim razem wyszedl mi i...A ja sie pochwale, ze za drugim razem wyszedl mi i ladny i pyszny :) Tez pieklam w garnku rzymskim a w piekarniku urosl mu ladny okraglutki brzuszek ku mojemu zdziwieniu. Mniam!Unknownhttps://www.blogger.com/profile/14209567336578248263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-5977176337098199812010-03-10T19:19:42.769+00:002010-03-10T19:19:42.769+00:00Upiekłem ten chlebek już kilka dni temu, ale dziś ...Upiekłem ten chlebek już kilka dni temu, ale dziś dopiero upubliczniłem efekt :-)<br />Piekłem w garnku rzymskim i nieco zmieniłem proces przygotowania. Szczegóły na blogu:<br />http://kuba-pichci.blogspot.com/2010/03/tpm-sourdough-firmowy-chleb-piekarni-po.html<br />Przepis rewelacyjny, wiele razy jeszcze wróci!Kubahttps://www.blogger.com/profile/06006120783260756804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-90895175924167452282010-03-09T20:48:40.840+00:002010-03-09T20:48:40.840+00:00upieklam!
przepyszny!
http://kingawkuchni.blogspot...upieklam!<br />przepyszny!<br />http://kingawkuchni.blogspot.com/2010/03/piekarnia-po-godzinach-zadanie-4.htmlKingahttps://www.blogger.com/profile/15321570754016444707noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-38043041638632218392010-03-08T00:35:26.161+00:002010-03-08T00:35:26.161+00:00Ja też :))) Dałam radę wciągnąć półtorej kromki :)...Ja też :))) Dałam radę wciągnąć półtorej kromki :)<br /><br />Ewelosa mój też lekko plaskaty pokażę na blogu niedługo :D<br /><br />Aktorodko na mój rozum to on za mało urósł wiesz?Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-3551595147308744082010-03-07T13:39:49.426+00:002010-03-07T13:39:49.426+00:00a - i co ważne
chleb jest "treściwy" - ...a - i co ważne<br /><br />chleb jest "treściwy" - najadam się jedną kromką :)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-21581833436956217282010-03-07T13:38:41.144+00:002010-03-07T13:38:41.144+00:00zrobiłam, bardzo smaczny (jestem wielką fanką domo...zrobiłam, bardzo smaczny (jestem wielką fanką domowych chlebów ;) )<br /><br />też wyszedł dość płaski, zapewne dlatego, że nie dodawałam drożdży, a mój zakwas jest młody, ale zupełnie mi to nie przeszkadza...Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-61416844328077575852010-03-06T18:41:56.146+00:002010-03-06T18:41:56.146+00:00I ja upiekłam
http://www.ewelosa.pl/?przepisy,0,...I ja upiekłam <br /><br />http://www.ewelosa.pl/?przepisy,0,12,w,000618<br /><br />tylko cuś jakby za niski mi wyszedł - ale w smaku dobry. <br /><br />serdecznie pozdrawiamEwelosahttps://www.blogger.com/profile/05053770505351406658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-61810163445323603882010-03-06T10:01:23.476+00:002010-03-06T10:01:23.476+00:00W smaku był taki średni. Chyba faktycznie za wcześ...W smaku był taki średni. Chyba faktycznie za wcześnie wstawiałam go do piekarnika, myślę że dwa razy nie zwiększył swojej objętości. Poprzednie chleby mi przerasatały, więc nie chciałam żeby się z tym tak stało i chyba przesadziłam w drugą stronę.<br />Zdjęć nie zdążyłam zrobić, ale zrobię dziś albo jutro drugie podejście to postaram się zrobić.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/15780810210460675885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-53299282411014546982010-03-05T23:38:07.163+00:002010-03-05T23:38:07.163+00:00jutro rano piekę
ciasto leżakuje w lodówce, jutro...jutro rano piekę<br /><br />ciasto leżakuje w lodówce, jutro już tylko wyrośnie<br /><br />podzielę się wrażeniami :)Ninahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-67901617231302722572010-03-05T20:25:04.502+00:002010-03-05T20:25:04.502+00:00Chlebek pyszniutki! Pozdrawiam,
http://mojamalakuc...Chlebek pyszniutki! Pozdrawiam,<br />http://mojamalakuchnia.blogspot.com/2010/03/tpm-sourdough-chleb-firmowy-wp-po.htmlAniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-91655026758885521762010-03-05T13:50:03.555+00:002010-03-05T13:50:03.555+00:00Kuba, ja bym sprobowala! :DKuba, ja bym sprobowala! :DTatterhttps://www.blogger.com/profile/17607712445910048839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-44340190405284175512010-03-05T12:50:05.306+00:002010-03-05T12:50:05.306+00:00A w ogole to mi sie tez troche rozplaszczyl :)))
...A w ogole to mi sie tez troche rozplaszczyl :)))<br /><br />Aktorodko lezakowanie w lodowce to najlepsza rzecz na swiecie dla chleba! Czy chleb podwoil swoja objetosc zanim wlozylas go do pieca? I ja bym go jednak zostawila nieco dluzej po wyjeciu z lodowki a przed pieczeniem :)<br />A smakowal? :) Gratulujemy naciec podeslesz nam zdjecie do galerii? :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-57833901878840942002010-03-05T09:42:34.615+00:002010-03-05T09:42:34.615+00:00Zrobiłam, nie obyło się bez przeszkód. W trakcie o...Zrobiłam, nie obyło się bez przeszkód. W trakcie ostatniej fermentacji musiałam nagle wyjść na dłuższy czas. Włożyłam chleb do lodówki. Potem wyjełam go na ok 30min przed pieczeniem i upiekłam. Jak w takiej sytuacji mogę się ratować? <br />Miałam też swój mały sukces, bo pierwszy raz wyszły mi choć trochę nacięcia i się pootwierały( no nie tak, jak na niektórych tutaj zdjęciach, ale jednak)- robiłam ostrym nożem.Pierwszy raz też nie rozlał się na boki podczas przekładania :) yupi!!Unknownhttps://www.blogger.com/profile/15780810210460675885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-53008393712574913102010-03-04T20:39:04.814+00:002010-03-04T20:39:04.814+00:00Emilio najważniejsze że smakował! :) Generalnie w ...Emilio najważniejsze że smakował! :) Generalnie w pieczeniu chleba bardzo ważne jest odmierzanie składników, ale czasem trzeba wziąć poprawkę na mąkę - każda jest troszkę inna. <br />Jeśli chleb rośnie do 1.5 godziny wystarczy złożyć raz. Jeśli 2 godziny to dwa razy w odstępach 45 minut. Jeśli ponad 2 godziny to ja bym radziła złożyć nawet trzykrotnie :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.com