tag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post4702525199939256094..comments2024-01-06T09:49:56.401+00:00Comments on Piekarnia po godzinach: I po dziewiąte...Unknownnoreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-52103496849771583342010-07-27T07:31:51.704+01:002010-07-27T07:31:51.704+01:00Zrobiłam. Jak dobrze, że piekarnia zamknięta to n...Zrobiłam. Jak dobrze, że piekarnia zamknięta to nadrobię zadania :) http://stokolorowkuchni.blox.pl/2010/07/Chleb-mieszany-pszenno-zytnio-jeczmienny.htmlkabamaigahttps://www.blogger.com/profile/12182870525856393332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-72379320643216033742010-06-01T13:26:05.117+01:002010-06-01T13:26:05.117+01:00Aż się boję jak bardzo leniwy będzie mój zakwas ja...Aż się boję jak bardzo leniwy będzie mój zakwas jak go w końcu ożywię ze snu zimowego ;)<br /><br />Gospodarno a ja w obu ;)<br /><br />Atrio C tutaj http://piekarniapogodzinach.blogspot.com/2010/01/weekendowa-piekarnia-otwarta-po.html pod postem masz kod do banerka :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-1520678460513906022010-06-01T13:21:55.978+01:002010-06-01T13:21:55.978+01:00Właśnie robię:-)
Ależ wymaga uwagi,. mam nadzieję,...Właśnie robię:-)<br />Ależ wymaga uwagi,. mam nadzieję, że będzie pyszny:)<br /><br />ps. skąd wziąć track-/kod html do obrazka "Piekarni po godzinach"?:-)Atria C.https://www.blogger.com/profile/05957210822638996006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-80344130290514551192010-05-29T22:40:29.509+01:002010-05-29T22:40:29.509+01:00Mój pierwszy był Bertinet, ale też lubiłam długo L...Mój pierwszy był Bertinet, ale też lubiłam długo Leparda. Urokliwe ma zdjecia. No a w Jeffreyu się podkochuje z cicha ;-)Gospodarna narzeczonahttps://www.blogger.com/profile/01262823841382860599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-26920967085645024092010-05-27T10:05:07.907+01:002010-05-27T10:05:07.907+01:00A-haaa. Wiesz, mój Bąbel ma ponad 2 lata, to raz, ...A-haaa. Wiesz, mój Bąbel ma ponad 2 lata, to raz, ale chyba jednak temperatura najważniejsza. Jak zaniosłam go do Tili, to mimo tego, że stał w ciepłej - wydawało się - kuchni, ale nie bezp. przy źródle ciepła (pamiętasz, to był ten hiper mróz na zewnątrz) nie ruszył się tak szybko, jak u mnie. Dopiero jak go przestawiłyśmy koło rury, zaczął bąblować.ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-48261062986390571082010-05-25T13:27:21.857+01:002010-05-25T13:27:21.857+01:00Ptasia to Ty masz jakiś mega silny zakwas! :) Mój ...Ptasia to Ty masz jakiś mega silny zakwas! :) Mój nigdy tak szybko nie rósł, ale pewnie dlatego że u nas z kolei jest zawsze zimno. W lecie zakwas ożywia się szybciej, ale nigdy nie ożywił się w przeciągu 3 godzin :) Twój to jakiś gigant hehe :)<br />Ja to robiłam tak: jak piekłam dwa razy w tygodniu to zakwas po wyjęciu z lodówki dokarmiał na kilka godzin przed pieczeniem. Od jakiegoś czasu piekę raz na dwa tygodnie (bo nie zjadałam bochenka w tydzień) i wtedy dokarmiał na 12h przed, ale to pewnie zależy od powietrza i temperatury. Jak zakwas ożywia się szybciej to tak jak Ty robisz można robić, a nawet trzeba :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-16916564693731461772010-05-24T14:03:13.329+01:002010-05-24T14:03:13.329+01:00http://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=88...http://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=8899&view=findpost&p=980234<br />http://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=8899&view=findpost&p=980299<br />chleb jest znakomita, taka luksusowa wersja zwykłego domowego chleba<br />Bardzo polecammargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-29557628814208679242010-05-21T11:51:53.339+01:002010-05-21T11:51:53.339+01:00Polko, ja czegoś nie kumam, tj. z tymi 12 h. Ja za...Polko, ja czegoś nie kumam, tj. z tymi 12 h. Ja zawsze - ponad 2 lata - robiłam tak, że wyjmowałam zakwas z lodówki, dokarmiałam mąką i wodą, mieszałam, odstawiałam na półkę w spiżarni. Po ok. 3-5 h (u mnie w mieszkaniu jest zawsze ciepło, a latem gorąco) był już porządnie zbąblowany, zazwyczaj lekko na czubku opadnięty, i takiego zakwasu używałam albo bezpośrednio do chleba jako aktywnego zakwasu, albo do przygotowania zaczynu + potem od razu do lodówki. Działa jak ta lala (wczoraj go użyłam - w 4,5 h po dokarmieniu - bezpośrednio do zrobienia prostego pszennego Liski i wyrósł mi szybciej niż normalnie).<br />Tak czy inaczej 12 h mnie skonfudowały i proszę o wyjaśnienie :)ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-52114783290173361722010-05-20T10:50:35.836+01:002010-05-20T10:50:35.836+01:00aaa! jakie przyspieszenie! a ja jeszcze ósmego nie...aaa! jakie przyspieszenie! a ja jeszcze ósmego nie zrobiłam :))Jswmhttps://www.blogger.com/profile/14167258433232033619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-25588999012681600772010-05-20T09:39:07.957+01:002010-05-20T09:39:07.957+01:00Piekłam ten chleb w ubiegłym tygodniu i planowałam...Piekłam ten chleb w ubiegłym tygodniu i planowałam powtórkę i w tym tygodniu, bo bardzo nam smakował :)<br />Ja dla odmiany mam w spiżarni aż za dużo mąki jęczmiennej.<br />Muszę sobie kupić te książki koniecznie... <br />Pozdrawiam!a.greyhttps://www.blogger.com/profile/11605502924845145809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-89708369815561645022010-05-20T07:37:06.592+01:002010-05-20T07:37:06.592+01:00o tak mąkę można zrobić w młynku , najlepiej jesz...o tak mąkę można zrobić w młynku , najlepiej jeszcze w takim z NRD :DDD<br />Ja co prawda do zbóż mam prawdziwy profesjonalny młynek z żarnami kamiennymi ,ale wszystko inne miele w tym młynku z NRD zresztą zboża dopiero od niedawna w młynku profesjonalnym , bo od niedawna go mam <br />Pola chleby z jęczmieniem bardzo lubię i na pewno upiekę i ten <br />a i dobrze ,ze macie takie fajne książki , bo człowiek przy okazji może liznąć takie fajne przepisymargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7731190658603355703.post-64971988799599083102010-05-19T23:59:36.874+01:002010-05-19T23:59:36.874+01:00I właśnie szukałam jakiegoś przepisu, bo mi się ch...I właśnie szukałam jakiegoś przepisu, bo mi się chleb właśnie skończył :) Zakwas przed chwilą dokarmiony, więc jutro przystąpię do działania.amarantkahttps://www.blogger.com/profile/01362049168508869911noreply@blogger.com